Constanta: Zece elevi, intoxicati dupa ce au consumat lapte si cornuri   octombrie 8th, 2010

Foto: ziuaconstanta.ro

Zece elevi de la scoala din comuna Piatra, judetul Constanta, s-au intoxicat, la scurt timp dupa ce au consumat lapte si cornuri primite de la scoala, scrie antena3.ro.

Copiii, care invata in clasele a treia si a patra, i-au comunicat invatatoarei ca se simt rau, ca au simptome de greata, iar aceasta a chemat medicul din localitate.  Unitatea de invatamant din Piatra a anuntat, vineri, in jurul orei 11.45, ca un numar de zece elevi  au avut varsaturi, potrivit directorului Directiei de Sanatate Publica Constanta, Constantin Dina.

„Deocamdata, acestea sunt singurele simptome prezentate de copii si nu a fost necesara transportarea lor la o unitate sanitara. Ne gandim ca ar putea fi vorba despre o toxiinfectie alimentara intrucat varsaturile au aparut la aproximativ o ora dupa ce au mancat laptele si cornul. O echipa de inspectori a directiei a plecat deja spre Piatra pentru a ancheta cazul, iar daca situatia o va impune, copiii vor fi adusi la spital. Speram insa ca starea acestora sa ramana usoara”, a declarat Constantin Dina.

Un incident asemanator s-a petrecut luna trecuta, cand cateva zeci de elevi de la o scoala din municipiul Constanta si una din comuna Nicolae Balcescu au prezentat simptome de toxiinfectie alimentara, dar, la finalizarea anchetei epidemiologice, s-a stabilit ca, de fapt, cauza producerii celor doua evenimente epidemiologice a fost virala, o infectie respiratorie insotita si de simptomatologie digestiva.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii