Hunedoara: Castelul Corvinilor, gazda unui festival muzical   octombrie 8th, 2010

La Castelul Corvinilor se pune la cale si un mare festival de opera in aer liber (Foto: atlass.ro)

Castelul Corvinilor va gazdui, incepand de vineri seara si pana duminica, prima editie a festivalului „Muzicastel”. Iubitorii muzicii clasice vor avea parte de recitaluri sustinute de elevi si profesori ai Liceului „Sigismund Toduta” din Deva, dar si de instrumentisti consacrati din Timisoara si Cluj-Napoca, scrie evz.ro.

Nicolae Voiculet (sambata) si Romanian Piano Trio (duminica) vor fi capetele de afis ale evenimentului. Concertele incep in fiecare zi de la ora 18.00. Manifestarea este organizata de Primaria Hunedoara si Asociatia Culturala DevArt.

Tot aici se pregateste si un mare festival de opera in aer liber. „Am fost contactati recent de Teodore Coresi, tenor la Opera din Viena si, cu ajutorul lui, la vara cred ca o sa avem la Castelul Corvinilor cel mai mare festival de opera in aer liber organizat vreodata in Transilvania, sapte zile de reprezentatii cu solisti din tara si din strainatate. Asa cred ca reusim sa intram intr-o noua faza si cu promovarea in strainatate a Castelului Corvinilor”, spune reprezentantul DevArt, Alexandru Gruian.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii