Obama si-a numit un nou consilier pentru Securitate Nationala   octombrie 8th, 2010

Foto:bbc.co.uk

Presedintele american Barack Obama l-a numit, vineri, pe Tom Donilon, in functia de consiler pe probleme de Securitate Nationala. In varsta de 55 de ani, acesta este un apropiat al liderului de la Casa Alba si il inlocuieste pe generalul James Jones, care a demisionat din post, transmite FoxNews.

Demisia generalului Jones a luat prin surprindere administratia de la Washington, confruntata, in ultima perioada, cu un val de demisii ale unor consilieri. Saptamana trecuta, seful de Cabinet al lui Obama, Rahm Emanuel, a parasit aceasta functie, anuntand ca vrea sa candideze pentru postul de primar al orasului Chicago.

Demisia generalului Jones este pusa, de unele surse politice, pe seama faptului ca nu a fost perceput ca facand parte din cercul apropiatilor lui Obama.
Generalul a jucat un rol-cheie in noua strategia din Afganistan si Pakistan si a parcurs mii de kilometri in lume pentru a apara pozitiile Statelor Unite. Mai mult, demisia lui Jones intervine la doar cateva zile dupa ce Bob Woodward a publicat o carte in care dezvaluie sciziunile din cadrul echipei care se ocupa cu problemele de securitate in cadrul administratiei Obama.

In volumul mentionat, intitulat „Razboaiele lui Obama”, secretarul american al Apararii, Robert Gates, apreciaza ca inlocuirea lui Jones cu Danilon „ar fi un dezastru”, sustine FoxNews.
Mai multi consilieri importanti ai presedintelui au plecat ori si-au anuntat retragerea in ultimele luni, inclusiv cei doi consilieri pe probleme economice. (L.P.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii