Targ international de toamna, la granita cu Serbia   octombrie 8th, 2010

Peste granita cu Serbia, la Kikindi, vor avea loc si "Zilele Dovleacului" (Foto: revistaplafar.ro)

La Jimbolia, in orasul de la granita cu Serbia va avea loc, sambata si duminica, „Targul international de toamna”. Aici vor fi expuse produse agro-alimentare aduse din judetele Timis si Arad, precum si din tarile vecine Ungaria si Serbie, scrie evz.ro.

Evenimentul este organizat de Asociatia Agricultorilor si Intreprinzatorilor Maghiari din Banat, in colaborare cu Primaria Jimbolia si Asociatia „Csekonics” si va avea loc la Centrul de expozitie din Jimbolia, situat la iesirea din oras catre granita, unde vor fi amplasate aproximativ 50 de standur.. Vizitatorii vor gasi la targ produse agro-alimentare si viticole, legume, fructe si flori, produse de patiserie precum si alte produse traditionale. „Este un targ international. Sunt invitati atat producatori agricoli din Romania, din Timis si Arad, cat si din Ungaria si Serbia, mai ales din localitatile de granita”, a anunţat Ioan Csosz, presedintele asociatiei.

Printre surprizele targului se numara si un inedit concurs de gatit, la care a fost invitat si primarul orasului, Kaba Gabor, cel care a castigat, recent, premiul cel mare la „Festivalul papricasului si al vinului” de la Buzias. Bucatarii vor gati „bogracs”, o mancare traditionala maghiara, asemanatoare gulasului, preparata la ceaun.

Zilele Dovleacului, la 40 de kilometri de Jimbolia

La 40 de kilometri de Jimbolia, in Serbia, de vineri pana duminică au loc „Zilele Dovleacului”, o sarbatoare cu un sfert de secol de existenta. Leguma este simbolul orasului Kikinda, astfel ca in acest sfarsit de saptamana, producatori de dovleac din toata Serbia se aduna pentru a se lauda cu productia din acest an. Premiul va reveni producatorului celui mai greu dovleac si al celui mai lung, iar pe toata durata sarbatorii, femeile vor pregati pentru vizitatorii festivalului prajituri, dulceata din miez de dovleac.

Cel mai apropiat punct de trecere a frontierei dinspre Romania spre Kikinda este la Jimbolia. Acesta e deschis permanent, iar accesul in tara vecina se poate face prezentand pasaportul sau cartea de identitate.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii