Baconschi cere front comun impotriva intolerantei   octombrie 9th, 2010

Foto: gov.ro

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a afirmat, sambata, intr-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Holocaustului, ca trebuie facut un front comun impotriva oricaror manifestari de intoleranta pe criterii rasiale, etnice sau religioasa, pentru ca astfel de crime inimaginabile sa nu se mai repete niciodata, informeaza Mediafax

In acest context, Baconschi si-a exprimat ingrijorarea legata de reaparitia, in tara si in Europa, a unor manifestari rasiste. „Suntem ingrijorati de reaparitia, in unele parti ale societatii, la noi si chiar in tari europene, a unor manifestari sau atitudini rasiste, anti-semite, xenofobe, negationiste.

Nu trebuie sa asteptam ca numarul victimelor intolerantei sa atinga proportii de masa pentru a reactiona. Istoria are o functie pedagogica si morala totodata, iar educatia joaca un rol primordial in transmiterea acestui mesaj. Cunoasterea istoriei, a traditiilor si a culturii grupurilor de populatie care traiesc alaturi de noi este primul pas spre intelegerea si respectul pentru identitatea fiecaruia, iar prin acestea spre o convietuire armonioasa si reciproc benefica”, afirma a afirmat Baconschi, intr-un comunicat trimis de Ministerul Afacerilor Externe. Incepand din 2004, la 9 octombrie, Romania comemoreaza, la nivel national, Ziua Holocaustului. (A.S.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii