Belgrad: Manifestatii contra organizarii Gay pride   octombrie 9th, 2010

thatthebonesyouhavecrushedmaythrill.blogspot.com

Mii de manifestanti au demonstrat astazi in capitala Serbiei in semn de protest fata de organizarea unei defilari Gay pride, care va avea loc duminica in oras, informeaza Le Figaro.

Cetatenii, multi dintre ei veniti cu copiii si cu intreaga familie, se amestecau cu tineri ultras, in mod evident suporteri ai celor doua mari echipe din tara vecina, Partizan Belgrad si Steaua Rosie. Multimea purtand pancarte pe care erau scrise indemnuri la respectul ideii de familie, au avansat din zona exclusiv pietonala, au parcurs centrul capitalei, dupa care s-au oprit in fata Parlamentul sarb, unde au depus o motiune de protest.

Fortele de ordine au supravegheat discret manifestatia, dar niciun incident major nu a fost semnalat. „Statul nu face nimic pentru a sprijini familia, dar autorizeaza aceasta adunare care este impotriva naturii”, a rezumat Miroslav Parovic, purtatorul de cuvant al organizatiei radicale Dveri, care a fost la originea acestei manifestatii.

Multi dintre tineri au defilat imitand salutul nazist, scandand sloganuri total ostile celor avand alte orientari sexuale. (O.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii