Brasov: Drumuri nationale, blocate din cauza zapezii   octombrie 9th, 2010

Pe carosabil s-a depus un strat de zapada de 2 cm (foto: interactiv.ro)

Primii fulgi de nea aduc si primele probleme in trafic. Zapada creeaza dificultati pe mai multe drumuri din judetul Brasov.

DN1 A este blocat, sambata, din cauza zapezii. Problemele sunt semnalate in localitatea Cheia, judetul Prahova, potrivit antena3.ro.

La Brasov, ninsoarea a inceput vineri dimineata, in jurul orei 3.00 si a continuat pana in jurul pranzului. Pe carosabil s-a depus deja un strat de zapada de 2 cm. Masinile turistilor care incearca sa urce spre Poaiana Brasov derapeaza, blocand astfel circulatia. Abia la o ora de la solicitarile politiei, utilajele de deszapezire si-au facut aparitia in zonele afectate.

Meteorologii spun ca joi noapte in Bucegi mercurul din termometre a coborat pana la minus 13 grade, iar stratul de zapada de pe masiv atinge deja 7 centimetri.

Potrivit meteorologului de serviciu, Eugen Mitrea, de la Centrul Meteorologic Transilvania – Sibiu, in cursul zilei de sambata si in noaptea de sambata spre duminica va continua sa ninga la peste 1.700 de metri altitudine.

La Varful Omu, stratul de zapada masoara sase centimetri si se inregistreaza temperaturi de minus 7,8 grade Celsius si minus 11,7 grade Celsius. La Balea, stratul de zapada este de trei centimetri, iar temperaturile pentru sambata se incadreaza intre minus 2,5 si minus 7,7 grade Celsius.

In zona Brasovului, temperaturile din urmatoarele zile vor fi intre zero grade Celsius in cursul noptii si diminetii, cu bruma si ceata si plus 14-15 grade Celsius in timpul zilei.

„In cursul zilei de duminica, vremea va ramane inchisa si rece. De luni, va fi un proces usor de incalzire si va urma o saptamana frumoasa, dar rece seara si dimineata”, a spus Eugen Mitrea.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii