Legea pensiilor incadreaza clovnii in aceeasi categorie cu minerii   octombrie 9th, 2010

Lucratorii in conditii speciale beneficiaza de reducere la stagiul de cotizare obligatoriu (foto: clubmistic.ro)

Legea pensiilor pune semnul egal intre miner si clovn. Potrivit actului normativ (atat varianta adoptata in 2000 cat si actualul act normativ, aflat in reexaminare), pe lista profesiilor care intra in categoria locurilor de munca in conditii speciale se afla si o serie de meserii din domeniul artistic, cum ar fi cea de clovn sau de jongler.

In aceeasi categorie sunt inclusi si minerii, muncitorii din otelarii sau cei din unitatile nucleare, relateaza sambata Telegraf Online.

Actul normativ listeaza profesiile din activitatea artistica ale caror locuri de munca se incadreaza in conditii speciale. Aici sunt inclusi: balerinii, dansatorii, acrobatii, jonglerii, clovnii, calaretii de circ, dresorii de animale salbatice, solistii vocali de opera si de opereta, instrumentistii la instrumente de suflat si cascadorii.

Conform legii, angajatii in conditii speciale beneficiaza de o reducere la stagiul de cotizare obligatoriu. Legea unitara a pensiilor aflata la rexaminare prevede ca „pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezinta stagiu de cotizare realizat in conditii deosebite se acorda perioade suplimentare la vechimea in munca sau la vechimea in serviciu, care constituie stagii de cotizare in conditii normale, dupa cum urmeaza: 3 luni pentru fiecare an lucrat in conditii deosebite de munca sau 6 luni pentru fiecare an lucrat in conditii speciale de munca.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii