Un fost detinut la Guantanamo vrea despaguri   octombrie 9th, 2010

cbc.ca

Abdulrahim al-Ginko, un fost detinut de la Guantanamo de nationalitate siriana,  cere o despagubire financiara din partea Statelor Unite pentru „rele tratamente” si „tortura”, suferite timp de peste sapte ani, aceasta fiind o premiera de la deschiderea închisorii, în 2002, informeaza cotidianul.ro.

In aceasta plangere depusa la tribunalul federal din Washington, Abdulrahim al-Ginko, in varsta de 32 de ani, aminteste ca inainte de a fi acuzat de terorism de Statele Unite, el a fost acuzat ca este spion american de catre talibani.

Exonerandu-l de acuzatii in iunie 2009, judecatorul federal Richard Leon, numit de George W. Bush, a criticat administratia, considerand ca aceasta a gresit prin insistenta de a-l tine in stare de recluziune pe al-Ginko.

fostul detinut si-a pierdut „mai multe degete si nu mai poate folosi mana dreapta. El sufera, de asemenea, de grave tulburari mentale si de somn, afirma avocatii sai. „Si-a pierdut zece ani din viata cu un impact catastrofal asupra capacitatii sale de a munci, traieste ca un exilat intr-o tara a carei limba nu o vorbeste”, adauga acestia. (O.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii