Urban promite ca va ataca la Curtea Constitutionala amendamentele bancilor la OUG 50/2010   octombrie 9th, 2010

Foto: inpolitics.ro

Senatorul PDL Iulian Urban a declarat ca intentioneaza sa atace la Curtea Constitutionala amendamentele depuse de reprezentantii bancilor la OUG 50/2010, in cazul in care acestea vor trece de votul Camerei Deputatilor, for decizional in cazul acestui act normativ, relateaza realitatea.net.

„Vad ca deputatii PSD tin cu dintii de amendamentele aduse de banci la OUG 50/2010 care practic modifica total sensul legii, o mutileaza si lasa milioane de romani la cheremul bancilor. Declar public faptul ca zbaterea bancilor din Camera Deputatilor este in zadar, intrucat cele 83 de amendamente depuse in camera decizionala, care vor trece de votul plenului, vor fi atacate la CCR pe motiv de incalcare a principiului bicameralismului”, noteaza senatorul democrat-liberal pe blogul personal.

Urban sustine ca, alaturi de colegii sai din Senat, va sesiza instanta constitutionala si va cere ca aceste amendamente sa fie declarate neconstitutionale, urmand ca OUG 50 sa se intoarca la Senat, acolo unde a fost adoptata cu majoritate de voturi fara niciun fel de amendament.

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) va actiona in continuare pe toate caile, „pana la clarificarea situatiei”, daca OUG 50/2010 va fi aprobata in Parlament in forma actuala, in conditiile in care aceasta nu este clara si lasa loc de interpretari, sustine, pe de alta parte, presedintele ARB, Radu Gratian Ghetea.

OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, care a intrat in vigoare la 21 iunie, este rezultatul transpunerii in legislatia romaneasca a Directivei Europene 48/CE/2008. Prevederile actului normativ se aplica atat contractelor de credit noi, cat si celor aflate in derulare.

Ordonanta se afla in comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor, urmand a fi supusa votului plenului. Comisia economica a avizat pozitiv ordonanta, adoptand si 98 de amendamente, insa comisia responsabila pentru intocmirea raportului ce va fi votat in plen este Comisia de buget-finante, care va lua in dezbatere proiectul saptamana viitoare. (S.A.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii