Vremea se va incalzi treptat – VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE   octombrie 9th, 2010

In acest weekend cerul va fi noros si va ploua (foto: stirirol.ro)

Vremea se mentine rece din cauza masei de aer de origine polara aflata mai ales deasupra jumatatii estice a tarii. Maximele sunt mai mici cu pana la 8-9 grade fata de regimul termic normal la aceasta data. Cu toate acestea, inceputul de saptamana va aduce temperaturi mai ridicate. Maximele vor creste in toata tara, pana la 18-19 grade in sud-vest.

Regiunile estice si sud-estice raman sub influenta depresiunii atmosferice din Marea Neagra. Asa ca cerul va fi noros si va ploua pe arii relativ extinse, iar vantul va sufla cu putere. In restul teritoriului, se va innora temporar si va ploua slab si izolat, mai ales in Transilvania. La amiaza, valorile termice caracterizeaza se incadreaza intre 8 si 16 grade, noteaza realitatea.net.

La munte, la peste 1.700 de metri vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Pe vai si in depresiuni izolat, va fi ceata dar sunt si conditii de bruma. Temperatura aerului este de 5 grade la Predeal si Paltinis, 6 pe Semenic si minus 2 grade pe Ceahlau.

In sud vremea e mai buna in Oltenia si in vestul Munteniei, unde cerul e partial acoperit de nori si maximele ajung la 15 grade in Drobeta Turnu Severin, 12 la Ramnicu Valcea, 16 la Craiova si 14 la Pitesti. In restul Munteniei cerul este noros si ploua. Temperaturile ating 14 grade la Giurgiu, 13 la Calarasi si 10 grade in Buzau.

In Capitala, cerul este acoperit, fiind posibil sa ploua. Vantul nu trece de moderat, iar temperatura aerului creste de la 5-6 grade in zori pana la 13-14 grade la amiaza.

Si in Dobrogea vremea e mohorata. Continua sa ploua si vantul sufla cu intensificari. Temperatura aerului creste usor pana la 14 grade la Tulcea si 12 pe litoral, la Constanta.

In Moldova norii acopera cerul mai toata ziua si aduc ploi pe arii extinse. Maximele ajung la 11 grade la Galati, 9 in Bacau si la Iasi si 8 la Suceava.

Inceputul de saptamana aduce  temperaturi mai ridicate

Luni vom avea parte de o ameliorare semnificativa a vremii in jumatatea estica a tarii. Cerul va fi variabil si doar in sud-est mai sunt sanse sa ploua slab. Soarele mai generos face ca maximele sa creasca usor in toata tara. Sunt asteptae intre 11 grade in estul Transilvaniei si 19 grade in sudul extrem.

Vremea se indreapta si in Capitala, unde la amiaza vor fi in jur de 18 grade, valoare doar cu 2,3 grade sub regimul termic normal.

Marti vremea va fi frumoasa in aproape toata tara. Norii acopera partial cerul si doar in sud-vest mai sunt sanse destul de reduse de ploaie. Temperaturile maxime cresc usor in Campia de Vest, dar scad in est. Se vor situa intre 10 si 18 grade, cu cele mai mari valori in Campia Banatului.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii