Alerta sanitar-veterinara pe Dunare din cauza dezastrului ecologic din Ungaria   octombrie 10th, 2010

foto: pescuitmania.ro

Politia de Frontiera a intrat in alerta, duminica, din cauza pericolului infestarii Dunarii cu reziduuri toxice, in urma accidentului ecologic produs la fabrica de alumina din localitatea Ajka, Ungaria.

De la ora 12.00, chimistii si biologii au inceput prelevarea de probe din Dunare, oamenii fiind rugati sa semnaleze orice neregula. „In Romania situatia nu este grava. Suntem focusati sa luam actiuni de monitorizare si prevenire. Vor fi echipe in permanenta de la intrarea Dunarii in tara. Alerta instiinteaza din timp populatia sa nu aduca animalele la adapat. Sunt lucruri tehnice. Lucram in sectorul prevenirii pentru a fi capabili, daca exista vreo problema, s-o gestionam”, a declarat sambata Radu Roatis, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Pana la incetarea alertei, medicii veterinari vor asigura monitorizarea permanenta a oricaror posibile afectari ale statusului de sanatate a pestilor, pasarilor si animalelor din localitatile de pe parcursul Dunarii.

A.P.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

octombrie 10th, 2010 at 13:23
Sorin ROSCA STANESCU » Blog Archive » Ecologisti: Alte “bombe cu ceas” ameninta ecosistemul Dunarii spune:

[…] de reziduuri toxice a ajuns joi in Dunare, unde a provocat moartea a numerosi […]