Basescu, reclamat de TATA la CNCD   octombrie 10th, 2010

Foto: ziarulring.com

Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor (T.A.T.A ) a anuntat ca va depune luni, 11 octombrie, o plangere impotriva presedintelui Traian Basescu la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), potrivit realitatea.net. Motivul plangerii: declaratia presedintelui cu privire la rolul femeilor in familie, facuta cand a respins promulgarea Legii Pensiilor.

Asociatia T.A.T.A a fost iritata deoarece presedintele le-a cerut parlamentarilor sa ia in considerare rolul femeilor in familie si sa reduca varsta de pensionare a acestora la 63 de ani, intrucat acestea fac o „munca dubla”: „Realitatea sociala din Romania ne arata ca o femeie care are serviciu in sectorul privat sau in sectorul de stat mai are un serviciu acasa, fiind prima si cea mai responsabila de gestionarea treburilor casei, de cresterea copiiilor”.

„Este socant ca, desi domnul Traian Basescu este tata, domnia sa considera ca tatal nu are un rol important in cresterea si educarea copilului sau, fiind asadar tributar unei mentalitati specifice mai degraba anilor 60-70 ai secolului trecut”, se declara revoltat presedintele T.A.T.A, Bogdan Draghici, care sustine ca „presedintele Basescu ignora faptul ca in prezent peste 32.000 de tati se afla in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani”. Mai mult decat atat, afirma Bogdan Draghici, „majoritatea tatilor din Romania impart cu mamele propriilor copii toate drepturile si obligatiile parentale, fiind parinti suficient de buni sau chiar foarte buni pentru fiii si fiicele lor, nemeritand tratamentul discriminatoriu si jignitor propus chiar de presedintele Romaniei”.

Alianta T.A.T.A solicita CNCD „sa-l determine pe presedintele Basescu sa renunte la masurile discriminatorii propuse impotriva tatilor si la mesajele domniei sale profund discriminatorii la adresa barbatilor care performeaza ca soti si ca tatici”. (S.A.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii