Basescu va analiza cu reprezentantii partidelor prioritatile legislative si bugetul pe anul viitor   octombrie 10th, 2010

napocanews.ro

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, va discuta, luni, cu principalele partide politice, temele de actualitate si bugetul pe anul 2011, informeaza Mediafax.

Vor fi analizate, in special, Legile pensiilor, educatiei, precum si felul in care va fi alcatuit bugetul pe anul viitor.

Prioritatile legislative se refera, in special, la legile privind sistemul unitar de pensii publice, educatiei si cea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2011, dar si obiectivele asumate de Romania in urma adoptarii Strategiei Uniunii Europene in deceniul urmator.

Partidele politice care sustin actuala coalitie guvernamentala au declarat ca vor participa la consultarile avute in vedere de seful statului.

In schimb, presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat ca membrii conducerii partidului vor decide luni, in sedinta Biroului Permanent, daca reprezentantii formatiunii vor merge la consultarile de la Palatul Cotroceni.

In ceea ce priveste pozitia PNL, purtatorul de cuvânt al acestei formatiuni politice,  Mihai Voicu, a precizat ca liberalii nu vor  participa la consultari la Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu, decat dupa motiunea de cenzura, pentru a discuta despre formarea unui nou Guvern.

In urma anuntului facut de Administratia Prezidentiala, care a decis sa retrimita Parlamentului Legea sistemului unitar de pensii publice, solicitand stabilirea varstei standard de pensionare la 63 de ani pentru femei, PSD a anuntat ca renunta la intentia de a declansa procedurile de suspendare a sefului statului. (O.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii