Bienala Tinerilor Artisti 2010   octombrie 10th, 2010


Bienala Tinerilor Artisti, editia a IV-a, a inceput pe 8 octombrie si se va incheia pe 7 noiembrie, la Palatul Stirbei din Bucuresti, desfasurandu-se sub titlul “Police the police”.

Doi artisti britanici vor fi prezenti in cadrul Bienalei, participarea lor fiind sustinuta de British Council in calitate de partener al acestui proiect .

Artistul britanic Glenn Davidson prezinta instalatia ON/OFF prin care exploreaza obiceiurile de utilizare a butonului ON/OFF, folosirea sa excesiva si modul in care suntem atrasi catre consumul de energie electrica.

Artistul creaza filme si instalatii interactive pe teme sociale. Din 1979, lucreaza in parteneriat cu Anne Hayes, alaturi de care a organizat evenimente si expozitii in galerii de arta, muzee si spatii publice din Marea Britanie, Japonia, Statele Unite, Canada, Australia, India, Germania, Franta, Olanda si Belgia.

O alta prezenta britanica de exceptie la Bienala Tinerilor Artisti este co-curatorul Jason Humphreys Waite, fondator al Festivalului International Guerilla Video. Acesta a initiat numeroase expozitii in Europa si America de Nord, a creat un studiu de arta video pentru America Centrala si o serie de expozitii in spatii domestice, in Florenta.

C.M.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii