Dana Razboiu: „La Roma mi-e rusine sa vorbesc romaneste”   octombrie 10th, 2010

Foto: superbebe.ro

 

Desi in Romania era cunoscuta ca una din cele mai bune prezentatoare de stiri, Dana Razboiu a ales sa se mute in Viena si sa o ia de la zero. Vedeta a martusit ca emigrantii romani nu sunt bine vazuti in capitala austriaca, dar ca e mai bine decat la Roma, unde “ti-e rusine sa vorbesti romaneste”.

Dana Razboiu s-a mutat de trei luni la Viena, dar inca nu s-a acomodat cu viata de aici, mai ales ca austriecii nu-i vad cu ochi buni pe romani, informeaza Adevarul.

“Oamenii sunt foarte amabili, foarte politicosi, dar asta nu inseamna ca-i iubesc pe romani. In momentul in care te intreaba de unde esti si spui ca esti roman, iti zambesc in continuare, dar parca zambetul e un pic mai artificial decat era inainte.”, a declarat fosta prezentatoare a stirilor de la Kanal D.

Totusi Dana spune ca exista si avantaje ale traiului in Viena, oamenii de aici fiind foarte corecti si civilizati, calitati care romanilor le lipsesc.

Fosta stirista nu a ales intamplator sa se mute in capitala austriaca, ci pentru ca are multi prieteni aici, iar bunicii ei au trait in Imperiul Austro-Ungar.

“Eu sunt din Arad, am facut facultatea la Timisoara, deci la granita cu Ungaria. Bunicii mei au trait in Imperiul Austro-Ungar, mi-au povestit despre Imperiul Austro-Ungar. Prietenii mei din Timisoara, unii dintre ei la Viena, ei spun in continuare despre Viena ca este capitala imperiului. Probabil sunt oameni pasionati de istorie. Pentru timişoreni, Viena este mai aproape, cred că şi ca posibilitate de acces pentru că este autostradă, ceea ce noi nu avem în România.”, a marturisit Dana Razboiu.

Ea spune ca in Viena e mult mai bine decat in alte orase europene, spre exemplu la Roma daca vorbesti romaneste oamenii te privesc urat.

“Nu stiu daca as putea trai la Roma, desi este orasul meu preferat din Europa. La Roma mi-e rusine sa vorbesc romaneste, pentru ca incep sa ma simt prost din cauza privirilor urate din jur. La Viena nu e chiar asa. Oamenii isi mascheaza mai bine aceste reactii.”, a adaugat vedeta.

D.G.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii