Iasi: Mii de pelerini asteapta sa se inchina la moastele Sfintei Parascheva   octombrie 10th, 2010

Moastele vor ramane timp de 6 zile expuse in fata Catedralei Mitropolitane (foto: sfanta-parascheva.ro)

Aproximativ 2.500 de pelerini stau la rand in aceasta duminica in curtea Mitropoliei din Iasi pentru a se inchina la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, randul pelerinilor intinzandu-se pe o distanta de jumatate de kilometru.

Moastele vor ramane timp de sase zile expuse in fata Catedralei Mitropolitane, la Iasi fiind asteptati in aceasta perioada peste 100.000 de credinciosi din intreaga tara, relateaza Mediafax.

Autoritatile se asteapta ca in urmatoarele zile coada pelerinilor sa se intinda pe o distanta de doi kilometri, mai multe strazi din centrul orasului fiind inchise circulatiei rutiere.

Momentul culminant al actiunilor religioase este programat pentru 14 octombrie, cand va fi oficiata Sfanta Liturghie cu prilejul Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, socotita ocrotitoarea intregii Moldove.

Aproape 1.000 de politisti si jandarmi vor patrula pe strazile municipiului Iasi in perioada manifestarilor religioase, iar racla cu sfintele moaste va fi monitorizata in permanenta cu o camera de supraveghere.

Citeste mai multe AICI

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii