Julian si Cynthia Lennon au inaugurat un monument in memoria legendarului artist   octombrie 10th, 2010

Sursa foto: yahoo news

Prima sotie a lui John Lennon, Cynthia, si fiul celor doi, Julian, au inaugurat la Liverpool un monument  in memoria lui John Lennon, care ar fi implinit ieri 70 de ani , scrie BBC.

Monumentul, in forma unui glob deasupra caruia zboara porumbei, se doreste a fi un simbol al pacii dar si un loc de pelerinaj pentru fanii care vor sa-si omagieze idolul in orasul sau natal.

“Am venit aici sa-i aducem un omagiu tatalui meu, sa ne rugam pentru pace si sa multumim tuturor celor care s-au implicat in ceremoniile de astazi”, a spus Julian Lennon.

La randul sau, Cynthia, care a fost casatorita cu John Lennon intre 1962-1968, a spus: “Cred ca nu mai trebuie sa plangem pentru John. Cred ca a venit vremea sa sarbatorim si asta facem. Ne gandim la tot ce a fost frumos in viata lui si sarbatorim. Ne bucuram de bucuria pe care el ne-a adus-o prin muzica.”

La dezvelirea monumentului au asistat 2000 de oameni care au cantat impreuna celebrul cantec al lui Lennon “Give Peace A Chance”.

La ceremonie a participat si Pete Best, primul baterist al trupei “The Beatles”, care a tinut sa spuna ca festivitatea l-ar fi socat putin pe Lennon: “Ar fi zambit si si-ar fi spus cine s-ar fi asteptat sa starnesc toatea astea? Cred ca de acolo de sus arunca o privire la ce se intampla aici.”

Monumentul a fost creat de Lauren Voiers, o artista americana in varsta de 19 ani, la initiativa organizatiei californiene Global Peace Initiative.

A.S.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii