Legea privind accelerarea proceselor, in vizorul lui Basescu   octombrie 10th, 2010

Foto: gazetadecluj.ro

Presedintele Traian Basescu va discuta luni, la Cotroceni, cu reprezentantii partidelor politice si despre Legea privind masurile pentru accelerarea solutionarii proceselor. Si asta in conditiile in care primul termen de judecata a fost stabilit deja pentru finalul lui 2011 la mai multe instante din Bucuresti si din tara, informeaza Hotnews, in cadrul unei analize.
Tribunalul Bucuresti este institutia care conduce topul in ceea ce priveste capitolul termene lungi, avand deja tot anul 2011 ticsit.
„Din cauza situatiei create, sunt date termene anul viitor, chiar spre partea a doua. Exista multe cereri de schimbare a termenului pentru ca sunt cazuri in care miza procesului conteaza foarte mult pentru oameni. Am incercat sa vorbim cu cei de la Ministerul Justitiei sa suplimenteze schemele de personal. Teoretic au inteles ca este o problema si ca trebuie rezolvata”, a declarat  judecatoarea Ana Cristina Labus, membru CSM, pentru Hotnews.

Anul trecut, Consiliul Suprem al Magistraturii, a aprobat „Program pentru stabilirea volumului optim de munca si asigurarea calitatii activitatii in instante in anul 2010”.
Programul era menit sa vina in ajutorul judecatorilor prin stabilirea unui numar maxim de dosare pe care acestia le pot prelua, pentru a evita supraincarcarea, precum si in ajutorul omului de rand prin reducerea timpului de solutionare a cauzelor. (A.S.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii