Sporuri de penibilitate, in scolile hunedorene   octombrie 10th, 2010

Femeile de serviciu au primit spor de penibilitate (foto: arhivafoto.ro)

In timp ce majoritatea profesorilor abia are cu ce sa traiasca de azi pe maine, la Hunedoara intalnim o situatie aparte. In aproape toate scolile din judet, directorii au acordat 15% din salariu pentru spor de calculator pentru personalul auxiliar si spor de penibilitate femeilor de serviciu. Oamenii au primit banii in perioada ianuarie – septembrie 2010. Cele mai norocoase au fost bibliotecarele, femeile de serviciu si personalul auxiliar din invatamant.

Dupa noua luni in care angajatii au primit banii, inspectorii scolari au contestat sporurile si le-au interzis, invocand legea care nu mai permite acordarea unor stimulente personalului din invatamant, transmite Realitatea Tv.

Din sporuri s-ar fi putut platit salariile a 800 de dascali incepatori

Marta Mate, inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, a declarat ca „abrogandu-se legea care acorda aceasta posibilitate si intrand in vigoare legea 330, avem nevoie de un regulament, pe care ordonatorul principal de credite, repectiv ministerul Educatiei, ar fi trebuie sa-l elibereze. In lipsa acestui regulament apreciem ca acordarea acestor sporuri este ilegala”.

Valoarea sporurilor ajunge in tot judetul la 1,6 milioane de lei. Inspectorii scolari sustin ca din banii cheltuiti pe aceste sporuri s-ar fi putut plati lunar salariile a 800 de dascali aflati la inceput de cariera.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii