Varsta si tinutele vestimentare   octombrie 10th, 2010

Foto: hainetari.com

 

Moda nu consta doar in haine, ci si in idei, stil de viata si viziune. Pentru multe femei moda a devenit un sport, ele cred ca trebuie sa respecte trendurile si sa se imbrace ca vedetele favorite, dar asta cu siguranta  nu le va asigura succesul.

Acum zece ani moda era un sistem destul de rigid. Femeile se imbracau de la o anumita firma, cu anumite haine pe care le considerau potrivite varstei lor. Astazi traim intr-o societate arhaica, nimeni nu mai poarta un anumit tip de haine, iar tinerele fashioniste beneficiaza de acelasi respect ca si cele mai in varsta, informeaza Guardian.

In zilele noastre regula numarul unu e ca nu exista reguli. Iata totusi cateva secrete de la vedete despre cum puteti obtine un look potrivit varstei dumneavoastra:

20 de ani: Coco Sumner, 20, muzician

Coco marturiseste ca are o garderoba foarte mica, care incape intr-o valiza. Cantareata britanica a crescut la tara si recunoaste ca moda nu e punctul ei forte.

Cantareata e  pasionata de hainele vintage, deoarece se simte confortabil in ele si sunt mai ieftine. Coco spune ca nu ar purta niciodata un outfit care nu ii place, doar pentru ca arata bine in el.

30 de ani: Sophie Ellis-Bextor, 31 de ani, cantareata

Stilul ei nu s-a schimbat prea mult de-a lungul anilor. Sophie spune ca inca mai are haine de cand era adolescenta si ca ii place sa experimenteze, dar nu ia moda in serios.

“Imi place sa experimentez, imi plac hainele din anii ’50 si ’60, dar si cele second-hand ”, a declarat cantareata.

Vedetei nu ii place sa poarte tot timpul haine de designer si spune ca garderoba ei e o adevarata combinatie intre piese mai vechi,vintage, second-hand si cele de designer, pe care le “trateaza” la fel.

40 de ani: Sadie Frost, 45, actrita si designer

Cu siguranta stilul se schimba pe masura ce inaintezi in varsta, dar Sadie spune ca ii place sa se imbrace la fel ca in tinerete si nu isi schimba stilul doar pentru ca are o anumita varsta.

“Am haine de cand aveam 15 ani si inca imi mai plac. Daca ma simt bine in ele, de ce san u le port?”, a declarat actrita.

« Daca te simti bine in hainele tale vei radia. », a mai declarat Sadie, care marturiseste ca e adepta stilului casual.

50 de ani: Jo Wood, 55 de ani, femeie de afaceri

Jo spune ca niciodata nu se gandeste ce ar trebui si ce n-ar trebui sa poarte. Nu crede ca  daca esti mai in varsta trebuie sa respecti un anumit cod vestimentar.

“Totul depinde de cumte simti tu, nu de ce spune lumea. Poti fi sic si cand esti mai in varsta, nu cred ca dupa 50 de ani trebuie sa porti haine diferite”, a declarat Jo.

Ea spune ca inainte isi cumpara numai haine ieftine, dar acum poate alege ce ii place pentru ca isi permite sa cheltuiasca mai mult pe tinute scumpe. Ii place sa combine haine vintage cu cele noi si nu arunca nimic, ci transforma hainele mai vechi sau pur si simplu le pastreaza in pod.

“Singurul lucru pe care l-am schimbat la vestimentatia mea e ca acum nu mai port fuste scurte”, a adaugat Jo.

D.G.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii