Acuzat de fascism, Kusturica se retrage din juriul Festivalului de Film din Antalya   octombrie 11th, 2010

Foto: Wikipedia

Regizorul si muzicianul bosniac Emir Kusturica se retrage din juriul Festivalului International de Film din Antalya (Turcia) din cauza unor grupuri pro-Bosnia care il acuza de fascism.

In ziua deschiderii festivalului, sambata trecuta, nationalisti turci si reprezentanti ai unei asociatii culturale turco-bosniace au organizat un miting survenit in urma deciziei lui Kusturica de a nu lua atitudine impotriva atrocitatilor comise de Serbia in timpul Razboiului Civil (1992-1995), noteaza agentia Reuters.

Chiar si ministrul turc al Culturii a intervenit, condamnand reprezentantii festivalului pentru ca l-au invitat de Kusturica sa faca parte din juriu.

De cealalta parte, primarul Antalyei, Mustafa Akaydn, si-a cerut scuze in mod public pentru ostilitati, atat in numele autoritatilor, cat si al populatiei Turciei.

Regizorul bosniac a convocat imediat o conferinta de presa pentru a-si face publica decizia de a renunta la pozitia din juriu, motivand ca nu doreste ca prezenta sa controversata sa perturbe desfasurarea evenimentului.

C.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii