Alcool de contrabanda folosit ca dezinfectant in spitale   octombrie 11th, 2010

Anual, mii de litri de alcool sunt confiscati de politisti Foto: stiridecluj.ro

Alcoolul de contrabanda confiscat de poltisti ar putea fi folosit ca dezinfectant in spitale. O astfel de propunere vine din partea prefectului judetului Covasna, Gyorgy Ervin. Acesta a declarat ca l-a sfatuit pe ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas sa modifice legislatia in asa fel incat alcoolul confiscat sa nu mai fie distrus, ci sa poata fi folosit, sub control sanitar, in spitalele din judet, informeaza Agentia Agerpres.


Traian Igas a cerut prefectului sa-si inainteze propunerea in scris si a mentionat ca va lua o decizie in scurt timp.

Prefectul Gyorgy Ervin s-a gandit la ideea de a folosi alcoolul ca dezinfectant dupa ce in depozitele politiei covasnene s-a strans in ultima vreme o cantitate apreciabila. Oamenii legii au confiscat mai multe sute de litri de alcool si bauturi spirtoase de contrabanda. Ultima data, ei au capturat 434 de litri de acool.

Ideea utilizarii alcoolului drept dezinfectant in spitale a fost lansata in luna mai si de directorul adjunct al Directiei Finantelor Publice Covasna, Pildner Martin. Acesta sustinea la vremea respectiva ca institutia are in stoc aproximativ 2.000 de litri de alcool pur confiscat in cursul anului trecut. Autoritatile locale nu au reusit sa gaseasca un cumparator pentru aceasta cantitate.

Alcoolul de contrabanda confiscat devine proprietatea statului. ( V.S. )

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii