Algele verzi ataca Marea Baltica   octombrie 11th, 2010

Algele verzi au invadat Marea Baltica Foto: gapo.ro

Mai multe plaje din Germania au fost inchise in aceasta perioada dupa ce specialistii au descoperit pe tarmuri cantitati imense de alge verzi, informeaza Green Report. Problemele nu sunt doar ale germanilor, stratul de alge intinzandu-se pe o suprafata mai mare de 380.000 km patrati, in Marea Baltica, ce depasteste dimensiunea Germaniei.

Fenomenul pare a fi provocat de agricultura intensiva si de azotul produs in urma proceselor din acest sector, azot deversat in ape. Aceeasi cauza a stat si la baza unei probleme asemanatoare cu care s-a confruntat anul acesta si Marea Britanie. Autoritatile de acolo au fost obligate sa ia masuri pentru reducerea poluarii tarmurilor.

Marea Baltica este legata de Marea Nordului printr-o stramtoare foarte mica, iar in aceasta zona poluarea cu alge, care degaja un gaz toxic cand se descompun, pune in pericol ecosistemul si sanatatea populatiei.

In urma cu un an, reprezentantii tarilor cu iesire la Marea Baltica (Letonia, Lituania, Estonia, Suedia, Finlanda, Rusia, Polonia si Germania) s-au intalnit, la initiativa Finlandei, pentru a stabili un program de masuri pentru reducerea poluarii din aceasta mare.

V.S.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii