Apa poate fi sistata in Mehedinti si Caras-Severin, daca nivelul de poluare al Dunarii creste – VIDEO   octombrie 11th, 2010

Este posibila o noua deversare toxica in Ungaria (foto: alcant.co.za)

Alimentarea cu apa in Mehedinti si Caras-Severin ar putea fi sistata in cazul in care valul toxic din Ungaria va ajunge si in tara noastra.

In Mehedinti si Caras-Severin alimentarea cu apa se face din Dunare, ceea ce ar insemna ca, in caz de pericol, apa va fi sistata, noteaza luni antena3.ro.

„Masurile care se impun daca există unda de poluare pe fluviul Dunarea ar fi sistarea alimentarii cu apa a municipiului”, a declarat Gheorghe Stirbu, reprezentant al ISU Mehedinti.

Si autoritatile din Caras-Severin spun ca sunt pregatite sa faca fata unei eventuale poluari. „Am avertizat toate primariile de pe malurile Dunarii. dacă Ph-ul creste peste 8,5 atunci va fi interzisa folosirea apei Dunarii”, a declarat Gheorghe Tunea, prefectul din Caras Severin.

O noua deversare de noroi toxic poate avea loc in Ungaria in orice moment, din cauza zidului avariat al rezervorului de la fabrica de aluminiu

In urma deversarii toxice, sapte oameni au murit si peste o suta au suferit arsuri grave. Potrivit estimarilor, peste un milion de metri cubi de noroi rosu s-au deversat luni din rezervorul fabricii de aluminiu.

Vezi video AICI

Citeste si Unda de poluare ajunge luni in Romania

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii