Basescu a inceput consultarile doar cu reprezentantii puterii   octombrie 11th, 2010

foto: capital.ro

La Palatul Cotroceni au inceput consultarile presedintelui Traian Basescu cu reprezentantii partidelor parlamentare, insa fara liderii Opozitiei. In deschiderea discutiilor, Basescu a enumerat temele anuntate deja dar a spus ca este interesat si de relansarea procesului de privatizare si de situatia absorbtiei fondurilor europene, relateaza NewsIn.

Traian Basescu a spus ca este interesat sa cunoasca parerea celor prezenti la consultari cu privire la relansarea unor procese de privatizare, insa a precizat ca una dintre conditii este ca banii rezultati sa mearga in investitii, nu in consum. De asemenea, presedintele a subliniat ca are toata dupa-amiaza libera si este dispus sa deschida si alte subiecte de discutie decat cele anuntate initial, cum ar fi situatia fondurilor Uniunii Europene, situatie calificata drept ”critica”.

Pe agenda discutiilor se afla legea pensiilor, legea educatiei, problema bugetului de stat.

PDL este reprezentat de presedintele partidului, premierul Emil Boc, de Adriean Videanu si Vasile Blaga. UDMR are in delegatie pe Marko Bela, Kelemen Hunor, Laszlo Borbely, Peter Lakatos. UNPR, partid format dupa alegerile din 2008, este reprezentat la discutii de Gabriel Oprea, Marian Sarbu si Cristian Diaconescu, iar din partea minoritatilor sunt Varujan Pambuccian, Ovidiu Gant, Aurel Vainer.

PNL, PSD si PC nu participa la consultari in semn de protest fata de invitarea UNPR la discutii sau pentru ca nu il recunosc pe Traian Basescu drept partener de dialog.

Presedintele Traian Basescu i-a invitat pe presedintii partidelor si formatiunilor politice din Parlamentul Romaniei, luni, la o discutie cu privire la prioritatile legislative care asteapta votul Parlamentului: Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea educatiei si Legea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2011.

Alta tema de discutie se refera la obiectivele asumate de Romania in urma adoptarii Strategiei UE 2020. (EN)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

octombrie 11th, 2010 at 14:45
Sorin ROSCA STANESCU » Blog Archive » Emil Boc anunta o intalnire a coalitiei la ora 19.00 spune:

[…] Seful statului le-a trimis vineri o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice reprezentate inParlament, prin care i-a invitat luni, de la ora 12, la Palatul Cotroceni, pentru o discutie pe tema prioritatilor legislative:Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea educatiei si Legea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor. La intalnire au participat insa doar reprezentanti ai partidelor care  compun arcul guvernamental, liderii Opozitiei refuzand invitatia. […]