PSD boicoteaza consultarile de la Cotroceni   octombrie 11th, 2010

foto: mediafax.ro

Presedintele Traian Basescu urmeaza sa inceapa o serie de consultari, luni de la ora 12.00, cu reprezentantii partidelor parlamentare, cu privire la prioritatile legislative, bugetul de stat si Strategia 2020, informeaza Hotnews. Discutiile vor avea loc doar cu reprezentantii puterii, partidele din Opozitie refuzand dialogul cu seful statului.

PNL si PC au anuntat ca nu vor participa la consultarile de luni de la ora 12.00. De asemenea, liderii PSD au decis sa nu participe la consultarile cerute de Traian Basescu pana cand seful statului nu retrage invitatia adresata UNPR, partid care nu a intrat in Parlament in urma alegerilor. PSD a propus ca reprezentantii Opozitiei sa fie invitati in alta zi la consultari. Decizia a fost luata la sedinta Biroului Permanent National de luni dimineata.

„Nu ne prezentam, e o decizie mai veche a noastra. Presedintele nu-si exercita si nu si-a exercitat niciodata rolul de mediator in adevaratul spirit al Constitutiei, se comporta ca un presedinte de partid. In aceste conditii, nu vom participa la aceste consultari si la niciun fel de consultare cu rol de imagine, cum este aceasta”, a precizat deputatul Mihai Voicu, purtatorul de cuvant al PNL.

Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat, vineri, ca partidul pe care il conduce nu va participa la discutiile de la Palatul Cotroceni, „indiferent care va fi decizia PSD”, informeaza Agerpres.
Astfel, la consultari vor fi in mod sigur reprezentantii partidelor aflate la guvernare, PDL si UDMR.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, intre temele de discutie se vor numara legile care asteapta votul Parlamentului, precum Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea educatiei si Legea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2011 si in perspectiva, si obiectivele asumate de Romania in urma adoptarii Strategiei UE 2020. (EN)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii