BCE inaspreste accesul bancilor din zona euro la finantare   octombrie 11th, 2010

foto: Filippo Vicarelli/ stock.xchng

Bancile din zona euro vor accesa mai greu fondurile Bancii Centrale Europene (BCE), dupa ce institutia europeana a inasprit regulile legate de operatiunile de refinantare.

BCE introduce, printre altele, “dispozitii mai clare si mai riguroase referitoare la activele prin care sunt garantate unele titluri, clasificand swap-urile si titlurile sintetice ca active care nu confera drept la eliberarea de capital”, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare, scrie money.ro.

Noile reguli sunt practic restrictii pentru anumite garantii oferite de banci pentru a avea acces la imprumuturile BCE, in special pentru ABS (asset-backed securities – titluri de valoare garantate cu active), strans legate de declansarea crizei subprime.

O alta regula a BCE prevede ca bancile nu mai pot prezenta ca garantii la imprumuturi active bazate pe credite ipotecare pe care chiar ele le-au emis.

De asemenea, bancile centrale pot de acum sa refuze mai usor creditarea institutiilor financiare care prezinta riscul de a intra in insolvabilitate. (14:17)

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii