Bilantul dezastrului ecologic din Ungaria a ajuns la 8 morti   octombrie 11th, 2010

Peste 150 de persoane au fost ranite in urma deversarii deseurilor toxice (foto: captura video)

Bilantul dezastrului ecologic din Ungaria a ajuns deja la 8 morti. O alta victima a deversarii de noroi toxic a fost gasita in apropierea orasului Devecser, localitate grav afectata de dezastru, a anuntat luni purtatorul de cuvant al departamentului pentru gestionarea catastrofelor, Tibor Dobson.

Cel de-al optulea cadavru a fost gasit la o saptamana dupa ce rezervorul fabricii Ajka a cedat, deversand noroi toxic in satele invecinate, unde 280 de case au fost distruse, iar 150 de persoane au fost ranite, informeaza Adevarul.

Potrivit oficialilor ungari, exista temeri cu privire la o noua deversare, dupa depistarea unei fisuri de 54 de centimetri in peretele nordic al rezervorului. Satul cel mai apropiat, Kolontar, a fost deja evacuat la sfarsitul saptamanii. Un dig de protectie care traverseaza zona este in constructie, urmand sa fie gata luni seara.

Sute de metri cubi de noroi rosu toxic s-au deversat, pe 4 octombrie, dintr-un rezervor fisurat al uzinei din Ajka, poluand o suprafata de 40 de kilometri patrati. Ecosistemul raurilor Torna si Marcal a fost distrus. Acesta a ajuns sub o forma diluata in Raba, afluentul direct al Dunarii, si ulterior chiar in marele fluviu.

Directorul executiv al fabricii de aluminiu ce a provocat dezastrul ecologic din Ungaria a fost retinut pentru a fi interogat

C.A

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

octombrie 12th, 2010 at 10:41
Sorin ROSCA STANESCU » Blog Archive » Dezastru ecologic in Ungaria: Romania nu este in pericol, spune ministrul Borbely spune:

[…] prelucrare a aluminiului s-a spart, cauzand scurgerea a peste un milion de metri cubi de deseuri. Bilantul accidentului ecologic a ajuns la opt morti si peste 150 de raniti, pana in acest moment. Ultimul cadavru a fost gasit in apropierea orasului […]