Boc: Trebuie accelerata vanzarea CFR Marfa   octombrie 11th, 2010

Foto: bzi.ro

Premierul Emil Boc a afirmat, in urma consultarilor cu Seful Statului de la Cotroceni, ca PDL sustine ideea privatizarii CFR Marfa, relateaza Newsin. PDL mai considera ca statul trebuie sa renunte la pachetele minoritare de actiuni din cadrul unor societati.
Conform lui Emil Boc, PDL considera ca se impune relansarea unor procese de privatizare, accelerarea demersurilor Guvernului pentru vanzarea actiunilor minoritare la diverse societati si companii si accelelrarea procedurii de vanzare la CFR Marfa.

In debutul consultarilor cu partidele, presedintele Traian Basescu a cerut parerea acestora privind relansarea unor procese de privatizare, cu conditia ca banii obtinuti in urma unor astfel de procese sa mearga catre investitii, nu catre consum.

Strategia de privatizare a CFR Marfa a fost elaborata, in august, iar, in septembrie, fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, declara ca procesul de privatizare al companiei ar putea dura pana la jumatatea lui 2011.

Obiectivele urmarite prin privatizarea societatii sunt maximizarea pretului ce poate fi obtinut din vanzarea actiunilor statului la CFR Marfa pentru cresterea veniturilor bugetare, asigurarea unui sistem modern de transport, cresterea cotei de piata a societatii la nivelul UE, reducerea duratei procesului de privatizare, pentru a se asigura incadrarea in termenele convenite cu FMI si C.E. Conform strategiei, pachetul de actiuni, reprezentant 100% din capitalul CFR Marfa, va fi vandut prin licitatie cu strigare. (D.M.D.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii