Cateva solutii pentru reformarea sistemului sanitar romanesc   octombrie 11th, 2010

Spitalele neperformante ar trebui transformate in centre de batrani ori de copii (foto: revistapresei.hotnews.ro)

Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Bucuresti (UMF), prof. Florian Popa, a declarat intr-un interviu acordat PaginaMedicala.ro ca in sistemul sanitar romanesc inca exista risipa, dar ca, in ciuda vremurilor grele pe care le traverseaza, exista solutii. Una dintre ele este transformarea spitalelor neperformante in centre de batrani ori de copii. Medicul chirurg este de parere ca se impune crearea unor centre regionale bine dotate, atat din punct de vedere tehnologic, cat si al resurselor umane, care sa constituie spitale de varf.

„Nu tot romanul isi permite un tratament in Viena. Sigur ca sunt si exceptii. Insa noi vorbim aici de marea masa. Trebuie sa am in vedere spitale publice care sa fie obligatoriu la dispozitia cetatenilor”, a explicat Florian Popa.

Rectorul UMF Bucuresti a subliniat ca libera circulatie ar trebui folosita in vederea perfectionarii profesionale, in speta pentru participarea la congrese si alte manifestari stiintifice. Pentru ca retributia financiara sa fie una pe masura eforturilor depuse, se impune refacerea grilelor de salarizare. „Nu am ce sa ii zic colaboratorului meu care pleaca de la un nivel de salarizare de 500 de euro intr-o tara unde primeste 5.000 de euro pentru aceeasi activitate”, a precizat rectorul UMF.

Cititi interviul AICI.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii