Companiile americane, vanate de chinezi   octombrie 11th, 2010

Lipsa de lichiditati ii impinge pe americani sa accepte ofertele de cumparare de active din partea companiilor chineze. Astfel, o participatie de 33% dintr-un camp petrolier din SUA va fi cumparata de CNOOC, o campanie din China, pentru 1,1 miliarde de dolari.

In 2005 autoritatile americane au blocat eforturile companiei chineze de a achizitiona un producator local de petrol, informeaza Mediafax.

Campul petrolier apartine companiei Chesapeake Energy, iar acordul de achizitie a participatiei subliniaza increderea Chinei ca afacerea va primi acordul autoritatilor si politicienilor americani, care in urma cu cinci ani au blocat demersurile CNOOC de a cumpara compania Unocal.

“Companiile americane duc lipsa de lichiditati, iar China a iesit la vanatoare de active, stimulata in special de aprecierea yuanului”, a afirmat Gordon Kwan, analist la Mirae Asset Securities.

Relatiile dintre SUA si China, devenita o putere economica mondiala, s-au imbunatatit din 2005, desi in prezent exista tensiuni legate de valoarea monedei chineze. (13:57)

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii