Cristoiu: Vantu era seful SRI pe vremea lui Timofte   octombrie 11th, 2010

Foto: evz.ro

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat luni la emisiunea „Nasul”, de la B1 TV, ca interventia lui Sorin Ovidiu Vantu la Realitatea TV, in care omul de afaceri a anuntat ca va publica stenograme ale convorbirilor sale telefonice,  a avut drept scop „sa bage frica in oamenii politici”.

Interviul acordat in aceasta seara de Sorin Ovidiu Vantu la Realitatea TV „este plin de tot felul de aberatii”, a spus Cristoiu, citat de Hotnews. „Cum sa spui ca tu, un singur om, ai inceput o campanie de suspendare a presedintelui tarii?! Ce parere trebuie sa ai despre tine ca sa crezi ca esti atat de important incat sa faci un astfel de lucru?! Se pare ca oamenii dupa ce ajung la o suma mare de bani isi pierd mintile”, a declarat jurnalistul.

„Interviul din aceasta seara nu a fost intamplator. El a vrut sa bage frica in oamenii politici care au discutat cu el avertizandu-i ca daca stenogramele convorbirilor sale telefonice vor ajunge in presa se va vedea cine si ce a a vorbit cu el. Vom vedea ca el a fost primul care l-a felicitat pe Mircea Geoana in seara aceea numindu-l <domnule presedinte> desi stia ca nu era”.

Vorbind despre atacul lui SOV la adresa sefilor de servicii secrete, in special asupra lui George Maior, Cristoiu crede ca lui SOV „ii este dor de vremea cand sef la SRI era Timofte care pescuia in Delta pentru el. Pe vremea lui Timofte Vintu era adevaratul sef al SRI”.

Ion Cristoiu a tinut sa explice de ce nu-l mai ataca pe presedintele Basescu in ultima perioada spunand ca nu se afla niciun interes in spatele acestei atitudini: „Lumea se intreaba de ce Ion Cristoiu nu-l mai injura pe Basescu. Explicatia este simpla: atunci cand il injura toti nu mai vreau sa ma inscriu in cor.”

Sorin Ovidiu Vintu a sustinut luni, in cadrul emisiunii Ora de foc, ca dosarul sau este instrumentat politic si acest lucru va fi demonstrat in instanta. SOV a mai declarat ca in 2006, dupa o declaratie facuta de Traian Basescu, in legatura cu un presupus furt de la Banca Agricola a inceput un demers de suspendare a sefului statului, „pentru ca de atunci se dovedea a fi deosebit de periculos”. „Nu suspendarea in sine ma interesa, ci trecerea serviciilor de informatii si a parchetelor sub control parlamentar”, a completat Vintu. (S.A.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii