Elevii tremura de frig in scolile din tara – VIDEO   octombrie 11th, 2010

Elevii tremura de frig in scolile din Romania. In Vrancea, majoritatea unitatilor scolare nu are caldura. Acest lucru se intampla mai ales in scolile mediul rural, unde copiii au de suferit din cauza temperaturilor scazute.

Directoarea scolii din Vintileasca, satul Bahnele, profesoara Stana Georgescu, spune ca sunt sobe doar in trei clase, scrie luni Adevarul de Vrancea. „In celelalte patru clase, elevii sunt nevoiti sa stea la ore cu caciulile pe cap si cu gecile pe ei. Este frig in scoala si daca acum nu se poate invata, va dati seama cum va fi la iarna”, a spus Stana Georgescu.

Aceasta situatie este cauzata de lipsa fondurilor. Cu toate ca scoala trebuia sa fie reabilitata, lucrarile s-au realizat doar in proportie de 70%. „Renovarea a mers bine pana cand s-a ajuns la centrala pe lemne. Avem promisiuni ca ne va intra in cont suma de 50.000 lei pentru a putea sa o instalam. Daca nu vom primi acesti bani, nu cred ca in perioada iernii se vor mai putea face ore”, atrage atentia Stana Georgescu.

Scoala „europeana” cu doar patru elevi

De asemenea, in localitatea vranceana Poiana Stoichii, patru elevi si o invatatoare sunt obligati sa mearga, pe un drum neamenajat, mai bine de doi kilometri pentru a ajunge la scoala. Pe timp de iarna, traseul poate dura chiar si o ora.

In scolile din Brasov copiii au fost trimisi acasa, din cauza frigului din clase. Regia locala de termoficare are datorii mari catre furnizorul de gaz, asa ca a sistat caldura, noteaza antena3.ro.

Pentru a remedia situatia primaria a cumparat cateva zeci de calorifere electrice, pentru scolile care nu sunt incalzite. Insa aceste s-au dovedit a fi insuficiente. Vinerea trecuta, unele licee au trimis elevii acasa din cauza frigului.

Autoritatile au dat asigurari ca de joi, scolile din Brasov vor primi caldura.

Vezi video AICI

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

octombrie 12th, 2010 at 14:04
Sorin ROSCA STANESCU » Blog Archive » Gradinitele din sectorul 4, reabilitate termic cu 3 milioane de euro spune:

[…] Citeste si Elevii tremura de frig in scolile din tara – VIDEO. […]