Elton John lucreaza la un nou album, in duet cu Leon Russell   octombrie 11th, 2010

Foto: Wikipedia

Elton John lucreaza la un nou album, intitulat “The Union”, la care colaboreaza cu idolul sau, mai putin cunoscutul muzician Leon Russell, noteaza Reuters.

Potrivit artistului britanic, albumul va contine melodii cantate in duet cu pianistul, compozitorul si cantaretul american al carui nume aparea pe toate scenele muzicale de la sfarsitul anilor ’60 si pana in 1972.

Russell a fost asociat cu formatia “Delaney & Bonnie”, a scris hituri clasice ca “A song for You” si “Superstar” si a lucrat cu Joe Cocker la faimosul turneu din 1970, “Mad Dogs & Englishmen”.

“The Union” este un proiect ambitios al lui Elton John, al carui scop este sa-l scoata pe Russell din obscuritatea in care si-a invaluit cariera muzicala in ultimii ani.

Hotararea cantaretului britanic de a-i restabili un loc lui Russell pe scena muzicala mondiala este rezultatul unei revelatii pe care artistul a avut-o in ianuarie 2009 in Africa de Sud, pe cand se afla la o rezervatie naturala.

Obisnuit sa-si petreaca Revelionul plecand in safari alaturi de cativa prieteni, Elton John a ascultat un album mai vechi de-al lui Russell si atunci si-a dat seama de nedreptatea care se comite asupra artistului al carui talent a intrat intr-un con de umbra.

Cei doi au inceput sa lucreze la album iarna trecuta, iar lansarea lui este programata pentru data de 19 octombrie a acestui an.

Materialul contine 14 piese scrise de Elton John, Bernie Taupin, T Bone Burnett si Leon Russell, intre care se regasesc melodii precum “Gone to Shiloh”, “Hey Ahab” si “Jimmie Rodger’s Dream”.

Albumul “The Union” este caracterizat printr-un “amestec natural” intre stilul lui Elton John si cel al lui Russell, rezultatul fiind o revigorare a pianului in industria rock dominata de chitara.

Cei doi muzicieni vor porni si intr-un turneu de promovare a noului material, care incepe la New York odata cu lansarea acestuia din 19 octombrie si care se va prelungi pana in 2011 cu spectacole in America de Nord.

C.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii