Erste Bank reactioneaza dur la suprataxarea sistemului bancar ungar   octombrie 11th, 2010

Foto: compania

Suprataxarea sistemului bancar va limita investitiile pe piata de profil din Ungaria, potrivit Erste Bank, una dintre cele mai mari institutii de creditare prezente in Europa de Est. Prin taxa suplimentara, guvernul ungar spera sa stranga un miliard de dolari, suma echivalenta cu 0,7% din Produsul Intern Brut in 2010.

Andreas Treichl, directorul executiv al Erste Bank, a declarat, citat de Financial Times si preluat de Wall-Street.ro, ca aceasta masura inutila ii va determina sa investeasca mai mult in alte state, in detrimentul Ungariei. In ciuda acestor declaratii compania pe care o reprezinta nu se va retrage de pe aceasta piata, intrucat este una dintre cele mai importante.

Analistii Citigroup estimeaza ca taxa va costa Erste Bank 44 de milioane de euro pe an, reprezentand 75% din profitul net realizat anul trecut in Ungaria.

Politica suprataxarii sistemului bancar a fost adoptata de mai multe state, printre care Marea Britanie, Germania, Franta si Coreea de Sud, insa cea a guvernului de la Budapesta este cea mai drastica.

A.B.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii