Greva la santierul naval Daewoo din Mangalia   octombrie 11th, 2010

Conducerea companiei califica actiunea drept "irationala" (foto: studentie.ro)

Aproximativ o treime din cei peste 3.000 de angajati ai santierului naval Daewoo – Mangalia au declansat, luni, greva generala pe termen nelimitat. Acestia sunt nemultumiti de refuzul administratiei de a le accepta cresterea salariala solicitata.

Sindicalistii au reluat la inceputul acestei saptamani greva pe termen nelimitat declansata in luna iunie a acestui an si oprita dupa ce Tribunalul Constanta a declarat actiunea ilegala. Ulterior, sindicatul „Navalistul” a atacat hotararea la Curtea de Apel Constanta, care le-a dat dreptate protestatarilor, noteaza Mediafax.

Potrivit liderilor de sindicat, angajatii nu au dorit declansarea imediata a grevei, ci au incercat sa negocieze cu conducerea societatii, dar nu au fost primiti la discutii.

„De la aflarea hotararii Curtii de Apel am tot incercat sa intram la negocieri cu conducerea societatii, dar nu am fost primiti. Drept urmare, astazi (luni – n.r.) am reluat greva generala pe termen nelimitat”, a declarat liderul sindical, Marin Florian.

Purtatorul de cuvant al Daewoo – Mangalia Heavy Industries SA, Gemal Memetcea, spune ca este dreptul sindicalistilor de a face greva, dar califica actiunea acestora drept ” irationala” dat fiind contextul economic actual.

„Conducerea santierului nu poate acorda cresteri salariale in actualele conditii economice, atat din tara, cat si de la nivelul intregului domeniu naval. In plus, anul 2011 nu este acoperit integral de contracte, iar aceste proteste ar putea zadarnici eforturile noastre de a atrage clienti, prin pierderea increderii acestora fata de munca depusa in cadrul santierului”, a declarat Gemal Memetcea.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii