Le Figaro: „Republica romilor” pe cale sa fie proclamata in Auvergne   octombrie 11th, 2010

fremch.fr

Un fost candidat la alegerile prezidentiale din 2007, Rachid Nekkaz, a anuntat ca va pune la dispozitia romilor din Franta un teritoriu de 12 hectare in Auvergne, care va fi botezat „Republica romilor”, relateaza Le Figaro.

„Rachid Nekkaz, purtator de cuvant al asociatiei <Touche pas à ma Constitution> (<Nu ai dreptul sa aduci nici cea mai mica atingere Constitutiei>, dar care, in sens mai larg, poate sa insemne si <Nu cumva sa te iei de felul in care sunt eu construit> n.n.), se angajeaza ca, pana de Craciun, sa puna la dispozitie, in Auvergne, un teren de 120.000 de metri patrati, Comunitatii Romilor din Franta contra platii sumei simbolice de un euro”, se arata in comunicat.

Aceasta originala initiativa doreste sa atraga atentia ministrului de Interne, Brice Hortefeux, ca romii sunt la ei acasa in Franta, dar si in Europa. „In afara de asta, vrem sa atragem atentia ca nimeni nu are dreptul sa violeze Constitutia si sa scape nepedepsit, chiar daca are motive electorale pe care le poate folosi pe post de circumstante atenuante. Acest teren va fi botezat <Republica Romilor>”.

Initiatorul, un intreprinzator particular in varsta de 34 de ani, este binecunoscut publicului pentru ideile sale savuroase. Astfel, in iulie anuntase deschiderea unui fond de solidarite de un milion de euro pentru a fi achitate toate amenzile in valoare de 150 de euro care vor fi date femeilor imbracate cu burqa pe strada si in locurile publice. (O.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii