MAI: Raportul despre aderarea la Schengen contine erori   octombrie 11th, 2010

Foto: calatori.ro

Reprezentantii Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) sustin ca raportul Centrului Roman de Politici Europene (CRPE), „Pregatiti pentru Schengen? Absolventi cu indulgenta”, contine date eronate sau informatii furnizate de MAI, utilizate incomplet, selectiv sau elemente scoase din context.

„Elementele de referinta privind procesul de aderare la Spatiul Schengen sunt prezentate (in raportul CRPE, n.r.) fara a lua in considerare contextul general al pregatirilor de aderare, datele de interes furnizate de institutia noastra la solicitarea CRPE fiind utilizate incomplet, selectiv, cu elemente scoase din context”, se arata intr-un comunicat al MAI, citat de NewsIn.
In ceea ce priveste stadiul aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, pana in prezent au fost parcurse cu succes sase dintre cele sapte vizite de evaluare, precizeaza ministerul.

„Romania, intr-un stadiu avansat”

„Toate rapoartele de evaluare Schengen, aferente misiunilor desfasurate pana in prezent, au fost aprobate in cadrul grupului de lucru Evaluare Schengen de la Bruxelles”, se arata in acelasi comunicat.
De asemenea, principala concluzie a celor sase rapoarte de evaluare Schengen este ca Romania a ajuns intr-un stadiu avansat in ceea ce priveste implementarea acquis-ului Schengen si este in mare parte pregatita sa adere la Spatiul Schengen.
„Singurul raport care recomanda reevaluarea tarii noastre este cel in domeniul frontierelor aeriene”, precizeaza reprezentantii ministerului, care adauga si ca ultima vizita de evaluare Schengen va avea loc in domeniul SIS/SIRENE, la sfarsitul anului. (A.S.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii