Marko Bela: Varianta optima este asumarea raspunderii pe Legea educatiei   octombrie 11th, 2010

Foto: mediafax.ro

Presedintele UDMR Marko Bela a declarat, luni,  dupa consultarile cu presedintele Traian Basescu, de la Cotroceni, ca partidul sau considera ca cea mai buna solutie este asumarea raspunderii pe Legea Educatiei, relateaza Newsin. De asemenea, UDMR va vota pentru reducerea varstei de pensionare pentru femei, a declarat presedintele Uniunii.„Legea educatiei dupa parerea noastra ar trebui sa fie adoptata cat mai repede. Deja avem o intarziere de un an, stiti ca a inceput anul scolar si reforma nu poate fi aplicata din foarte multe puncte de vedere in cursul anului, ci incepand cu anul viitor. De aceea consideram ca pentru a pregati cat mai bine aceasta reforma ar fi nevoie de adoptarea acestei legi urgent, inca din toamna acestui an”, a spus Marko Bela. Liderul UDMR a adaugat ca exista deja o varianta votata in Camera Deputatilor si „pe baza textului existent am putea ajunge la un proiect coerent in legatura cu care Guvernul sa-si angajeze raspunderea”.

Marko Bela a mai precizat ca UDMR a mai discutat cu presedintele si despre masurile economice. „Am mai discutat despre necesitarea pregatirii bugetului pe anul 2011 si despre necesitarea stabilirii unor prioritati privind investitiile, despre nesitatea cresterii capacitatii de absorbtiei fondurilor europene si despre necesitarea stimularii economiei in perioada care urmeaza”, a spus liderul UDMR.

Presedintele UDMR a declarat de asemenea ca partidul sustine reexaminarea Legii Pensiilor, iar parlamentarii sai vor vota pentru reducerea varstei de pensionare de la 65 la 63 de ani. „Noi initial de fapt am avut o astfel de propunere si suntem de acord cu această solicitare”, a precizat Marko Bela.

Presedintele Traian Basescu a discutat azi cu reprezentantii PDL, UDMR si UNPR, pe tema prioritatilor legislative: Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea educatiei si Legea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor. Partidele din Opozitie (PSD, PNL si PC) nu au participat la consultari, refuzand invitatia presedintelui. (D.M.D.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii