Micul dejun pentru copil, o problema rezolvata   octombrie 11th, 2010

Nu-l lasati singur la masa cand serveste micul dejun Foto: avantaje.ro

Copii se lasa cu greu convinsi sa manance dimineata, asa ca specialistii vin in ajutorul parintilor. ProKid.ro le explica parintilor unde gresesc si ce au de facut.


Daca masa de seara a copilului a fost foarte bogata, acesta se simte indestulat si nu va dori sa manance dimineata. Prin urmare e bine sa se aleaga alimente usoare pentru. Copilul poate sa nu aiba pofta de mancare si din cauza stresului ca va incepe scoala. In aceasta situatie parintii trebuie sa-si puna imaginatia la lucru si sa gaseasca diverse motive pentru a-l hrani. Foarte important este si ca micutul sa se culce devreme seara pentru a avea timp destul sa-si ia micul dejun, sa nu fie stresat ca va intarzia la cursuri.

Statistica spune ca unul din trei copii ia micul dejun singur, asa ca parintii sunt sfatuiti sa-si faca timp sa stea la masa cu fii si fiicele lor. Grija si mai mare trebuie sa aiba cei care nu obisnuiesc sa serveasca micul dejun, pentru ca pustii lor le vor urma exemplul.

Specialistii spun ca trebuie tinut cont si de vesela in care se serveste mancarea. Daca este in culori pastelate, copilul va prezenta mai mult interes. Este important si ca felurile de mancare sa fie cat mai diversificate. Micutul trebuie sa manance de dimineata pentru ca, spun specialistii, in aceasta perioada a zilei organismul are nevoie sa-si incarce bateriile si sa se rehidrateze. In plus, un mic dejun complet si echilibrat ajuta la o functionare buna a neuronilor pentru micul elev.

Prin urmare, daca mananca dimineata, acesta va fi mai activ la scoala. Un alt motiv important este ca micul dejun regleaza ingestia de alimente pentru restul zilei si impiedica dorinta de a rontai, de a lua gustari nedorite, care pot duce la obezitate. Potrivit ProKid.ro, pentru un mic dejun ideal copilul trebuie sa aiba pe masa: o bautura calda sau rece pentru a hidrata organismul si a-i da calciu (lapte cu ciocolata, suc de fructe, apa), paine sau cereale (dau energie pana la pranz, sunt o sursa de glucide), unt (pentru vitamina A si lipide), dulceata, miere sau nutella pe paine si un fruct pentru fibre si vitamina C.

V.S.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii