Modul de adoptare a Legii salarizarii s-ar putea decide saptamana viitoare   octombrie 11th, 2010

Foto:infomm.ro

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat luni seara, dupa sedinta Coalitiei in care s-a hotarat asumarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei, ca in privinta Legii salarizarii ar putea fi luata o decizie saptamana viitoare, transmite NewsIn.

„Pe noi ne bucura faptul ca ceea ce am propus deja de doua saptamani, adica Guvernul sa-si asume raspunderea pe aceasta lege vitala pentru descentralizarea invatamantului, pentru a avea o lege a educatiei in sfarsit clara, ne vom asuma aceasta raspundere. Desi nu s-a terminat discutia cand am iesit din sedinta, s-a conturat o asemenea decizie”, a precizat ministrul. Potrivit lui Borbely asumarea pe Legea educatiei va avea loc cat de curand, si probabil, se va merge pe varianta legii adoptata de Camera Deputatilor.

Intrebat daca exista varianta asumarii raspunderii pe Legea educatiei simultan cu asumarea pe Legea salarizarii unitare, Borbely a negat, explicand ca aceasta din urma nu a fost finalizata. „Nu, pentru ca Legea salarizarii mai e in discutie, saptamana asta sunt discutii intre diferite ministere, chiar in cadrul coalitiei vom mai avea o discutie. Deocamdata ne concentram pe Legea educatiei. (…) Sper ca saptamana viitoare sa putem avea o decizie pentru ca este o necesitate si adoptarea acestei legi”, a mentionat Borbely. In ceea ce priveste Legea pensiilor, ministrul Mediului a afirmat ca in coalitie s-a discutat doar la nivel de procedura parlamentara, a mai precizat Borbely.

Reprezentantii Coalitiei au decis luni ca Executivul sa isi asume raspunderea pe Legea educatiei, aflata in prezent in dezbaterea Senatului, la Comisia de invatamant.(L.P.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii