Opozitia ar putea prezenta astazi textul motiunii de cenzura   octombrie 11th, 2010

Foto: realitatea.net

PSD, PNL si PC vor incepe, luni, discutiile privind forma finala a motiunii de cenzura impotriva Cabinetului Boc. Potrivit presedintelui PSD, Victor Ponta, textul acesteia ar putea fi facut public chiar azi, relateaza antena3.ro..”Luni ne intalnim cu liberalii. Am primit deja un draft de text si de la liberali, pe care il vom pune impreuna cu proiectul nostru si cred ca putem deja sa anuntam textul motiunii si sa incercam sa convingem, dincolo de parlamentarii PSD, PNL si PC, alti parlamentari sa voteze aceasta motiune. Trebuie sa avem alt guvern si sa incepem sa reparam ce s-a stricat in aceasta perioada. Noi suntem seriosi, am zis ca vom face textul impreuna cu liberalii, il vom face impreuna cu liberalii”, a declarat presedintele PSD.

Astazi, PSD, PNL si PC incep discutiile asupra punctelor principale ale motiunii de cenzura impotriva Guvernului Boc si asupa formei finale a acesteia. Motiunea va fi depusa in Parlament, cel mai probabil, dupa Congresul PSD din 16 octombrie.

PSD a anuntat saptamana trecuta ca a definitivat textul motiunii, pentru care au fost stranse peste doua milioane de semnaturi, si propune un set de 33 de masuri „dupa plecarea acasa” a lui Emil Boc. Cele mai importante dintre acestea se refera la impozitarea diferentiata si un impozit pe profit de 15%. Motiunea de cenzura are 70 de pagini, textul urmand sa sufere modificari, in conditiile in care varianta elaborata de departamentele PSD a fost trimisa conducerii partidului si grupurilor parlamentare, relateaza HotNews. Motiunea este structurata pe patru capitole: „De ce trebuie sa plece Emil Boc”; „Ce lasa Emil Boc in urma sa”; „Ce probleme ne asteapta dupa plecarea lui Emil Boc”; „Ce solutii vom aplica dupa plecarea acasa a lui Emil Boc”.

Conform presedintelui CN al PSD, Adrian Nastase, problema va fi mobilizarea parlamentarilor la vot. „Motiunea de cenzura este, de fapt, o actiune solicitata de populatie, de foarte multi oameni. Intrebati pe strada, uitati-va la sondajele de opinie, oamenii s-au saturat de Guvernul Boc. Problema este daca putem sa transferam aceasta stare de spirit si aceasta vointa populara in Parlament. Daca artimetica parlamentara se suprapune cu starea de spirit a populatiei”, a spus Nastase, confrom Newsin.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii