Oscar Romanesc pentru Radu Beligan, Gheorghe Zamfir si Dan Iordachescu   octombrie 11th, 2010

Foto: oscar-romanesc.ro

Radu Beligan, Gheorghe Zamfir si Dan Iordachescu se numara printre laureatii premiilor Oscar Romanesc, decernate in aceasta seara la Opera Nationala din Bucuresti (ONB). Evenimentul, aflat la cea de-a 13-a editie, deschide proiectul „Stagiunea de Arta”, manifestare organizata de ONB, ce a mai inclus vernisajul expozitiei de pictura a artistei Mirela Traistaru si lansarea celui mai recent volum de poezie al actorului Mircea Albulescu, potrivit Agerpres.

„Daca majestatea sa publicul nu exista, eu nu existam”, a marturisit Dan Iordachescu, maestrul anuntand ca va lansa in decembrie, la Ateneul Roman, un volum autobiografic.

Premiul Oscar Romanesc a fost instituit, in anul 1998, de Fundatia pentru tineret Teleorman. Trofeul consta intr-o statueta de metal suflata cu aur, replica modificata a celebrului OSCAR al Academiei Americane de Film Holywood, si se confera anual, prin brevet. Fiecare din editiile anterioare au inscris pe lista de onoare peste 60 nominalizari facute prin consultarea publicului si a laureatilor editiilor precedente.

De-a lungul editiilor precedente, printre laureatii Oscarului Romanesc s-au numarat: Constantin Balaceanu Stolnici, Mircea Albulescu sau Liviu Vasilica.

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii