Peste 7.500 de locuri de munca disponibile in Capitala – VEZI DOMENIILE   octombrie 11th, 2010

Peste 2 milioane de romani isi cauta activ un loc de munca (Foto: bloombiz.ro)

Peste 7.500 de locuri de munca sunt disponibile in Capitala, potrivit informatiilor furnizate de site-urile de recrutare. Chiar daca aici se gasesc cele mai multe locuri de munca, in Bucuresti este si cea mai mare concurenta pentru un post. In aceasta perioada, cele mai multe oferte sunt in domeniile IT si vanzari, noteaza realitatea.net.

”Procentajul celor care vor un loc de munca in Bucuresti se apropie de 40%”, afirma Adela Rapeanu, responsabil comunicare la un portal de recrutare.

Numarul de joburi vacante pe site-urile de recrutare a crescut, in octombrie, cu aproape 14%.

“Numarul de oferte de munca anuntate pe cele mai importante site-uri de recrutare a depasit 19.000 la nivel national. Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in productie (28,%), inginerie 22% si marketing (21%)”, spune Alexandru Ghise, reprezentantul unui motor de cautare de joburi.

Peste 70% din numarul total de locuri de munca vacante se regasesc in 20 domenii de activitate.

Astfel, domeniile cu cele mai multe oferte de angajare sunt vanzarile si comertul, IT-ul, telecomunicatiile, finantele, contabilitatea si asigurarile. Cele mai putine oferte de angajare sunt in logistica, PR si publicitate, industria auto si educatie.

Peste 2 milioane de romani isi cauta activ un job pe online, insa numarul total al ofertelor de angajare este de doar 19.000, ceea ce inseamna ca peste 100 de candidati se bat pe fiecare post.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii