Presedintele Traian Basescu se substituie Opozitiei   octombrie 11th, 2010

foto:antena3.ro

Reprezentantii Opozitiei nu s-au prezentat la consultarile de la Palatul Controceni, de luni, astfel incat presedintele Traian Basescu discuta doar cu politicienii aflati la putere. Basescu a declarat ca scopul sau a fost sa armonizeze punctele de vedere ale Opozitiei cu cele ale partidelor aflate la putere in ce priveste legile importante. In conditiile in care de la consultari lipsesc PSD, PNL si PC, Basescu a precizat ca se va substitui el lor, relateaza NewsIn.

„Dupa cum ati constatat din invitatie sunt cateva probleme de interes national care trebuia sa fie discutate si nu va ascund ca obiectivul meu in faza initiala a fost sa incerc o armonizare a punctelor de vedere ale partidelor de Opozitie cu arcul guvernamental. Nu a fost posibil, asa ca voi substitui eu Opozitia in discutiile cu dvs”, a spus presedintele Basescu.

PNL, PSD si PC nu participa la consultari in semn de protest fata de invitarea UNPR la discutii sau pentru ca nu il recunosc pe Traian Basescu drept partener de dialog.

Presedintele Traian Basescu i-a invitat pe presedintii partidelor si formatiunilor politice din Parlamentul Romaniei, luni, la o discutie cu privire la prioritatile legislative care asteapta votul Parlamentului: Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea educatiei si Legea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2011.

Alta tema de discutie se refera la obiectivele asumate de Romania in urma adoptarii Strategiei UE 2020. (EN)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii