Seful fabricii care a provocat dezastrul ecologic din Ungaria a fost retinut   octombrie 11th, 2010

Premierul Viktor Orban a anuntat ca fabrica va fi temporar nationalizata (foto: captura site youtube.com)

Directorul executiv al fabricii de aluminiu ce a provocat dezastrul ecologic din Ungaria a fost retinut pentru a fi interogat, relateaza BBC

Retinerea lui Zoltan Bakonyi a fost anuntata luni de premierul Viktor Orban. Oficialul a tinut sa precizeze ca fabrica va fi temporar nationalizata, iar cei responsabili pentru dezastru vor trebui sa suporte consecintele financiare.

Sapte persoane au murit in urma deversarii de deseuri toxice din 4 octombrie, in vestul Ungariei, iar alte 150 au fost ranite. Joi seara, Budapesta a cerut oficial ajutor Protectiei civile europene, a anuntat Comisia Europeana intr-un comunicat. Autoritatile ungare au cerut trimitea a „trei, pana la cinci experti” specializati in reziduuri toxice, decontaminare si mediu.

Fluxul de reziduuri toxice a ajuns joi in Dunare, unde a provocat moartea a numerosi pesti. Valorile de arsenic si mercur din namolul toxic sunt surprinzator de mari. Analiza facuta de Agentia de Protectia Mediului din Austria indica o cantitate totala de arsenic de 50 de tone.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

octombrie 12th, 2010 at 10:42
Sorin ROSCA STANESCU » Blog Archive » Dezastru ecologic in Ungaria: Romania nu este in pericol, spune ministrul Borbely spune:

[…] executiv al fabricii de aluminiu ce a provocat dezastrul ecologic din Ungaria a fost retinut pentru a fi […]