S&P acorda Raiffeisen Bank un rating negativ   octombrie 11th, 2010

Foto: compania

Raiffeisen Bank International AG (RBI) a primit un rating “A” pentru datoriile pe termen lung si “A-1” pentru datoriile pe termen scurt, perspectiva asociata fiind negativa, din partea agentiei de evaluare financiara Standard&Poor’s (S&P).

Totodata, S&P a atribuit ratingul ‘A/A-1’, cu perspectiva negativa, actionarului principal de la RBI, grupul austriac Raiffeisen Zentralbank Oesterreich, scrie capital.ro.

RZB controleaza 78,5% din actiunile Raiffeisen Bank International.

Raiffeisen Bank International si-a inceput oficial, din 11 octombrie activitatea, dupa incheierea efectiva a procesului de fuziune cu Raiffeisen Zentralbank Osterreich.

Analistii S&P se asteapta ca reorganizarea sa conduca la reducerea complexitatii operationale prin combinarea celor doua entitati operative si, posibil, la un acces mai bun la pietele de capital, dar in cazul reducerilor de costuri sunt asteptate doar rezultate limitate.

Perspectivele negative, acordate atat pentru ratingul RBI cat si pentru ratingul RZB, reflecta “incertitudinile cu privire la viteza si amploarea cu care Raiffeisen Banking Group va putea sa-si consolideze capitalul prin retinerile din venituri sau/si o majorare de capital”, apreciaza analistii agentiei de rating. (17:10)

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii