Targu Jiu: S-a deschis prima salina artificiala   octombrie 11th, 2010

O sedinta dureaza 45 de minute (foto: salinadinoras.ro)

Locuitorii municipiului Targu Jiu nu vor mai fi nevoiti sa mearga sute de kilometri pentru tratarea bolilor pulmonare. Acum pot beneficia de tratament chiar in orasul lor. Acest lucru este posibil o data cu deschiderea primei saline artificiale dotata cu un generator de aerosoli salini.

Terapia se face intr-o incapere acoperita cu sare, impartita in sectoare pentru adulti si copii. Sarea este adusa din judetul Suceava, din Cacica, si are o puritate de peste 95%, noteaza luni Pandurul. Pana in momentul de fata cei mai interesati de beneficiile salinei au fost parintii, ai caror copii sufera de boli respiratorii. „Fetita mea in varsta de trei ani si opt luni sufera de bronsita si trebuia sa mergem la mare de doua ori pe an. De asemenea trebuia sa mergem la salina din Praid, din judetul Harghita, care se afla la mare distanta. Asteptam de foarte multa vreme sa se deschida aceasta salina in ors”, spune o mamica.

Terapia cu sare, indicata si pentru depresii sau oboseala

Terapia cu sare amelioreaza astmul, bronsita cronica, tusea, infectiile respiratorii, racelile sezoniere, sinuzita, rinita, faringita, otitele acute sau cronice sau afectiunile dermatologice. De asemenea, aceasta este indicata pentru cei care vor sa scape de depresii sau oboseala cronica. „Pot sa vina aici si persoanele care simt nevoia sa evadeze din cotidian si sa se relaxeze. Chiar daca nu sufera de o afectiune anume, salina este folositoare si pentru imunitate”, spune Alexandra Pelivan, studenta la Facultatea de Medicina din Timisoara.

Din pacate, nu toti pot beneficia de pe urma acestui tratament. In cazul celor care sufera de tuberculoza activa, insuficienta cardiaca sau hipertensiune  arteriala necontrolate medicamentos, boli neoplazice sau prezinta insuficienta respiratorie nu li se recomanda terapia cu sare.

O sedinta dureaza 45 de minute, iar un pachet de zece sedinte costa 180 lei pentru adulti, 150 lei pentru pensionari si 100 lei pentru copii.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii