Taxa pentru fumatori la Focsani: Renunti la tigari doar daca platesti 100 de lei   octombrie 11th, 2010

40% dintre cei care au urmat programul s-au lasat de fumat (foto: zeronews.net)

Cei care vor sa se lase de fumat si au nevoie de ajutor de specialitate trebuie sa scoata bani din buzunar. Cu toate ca multi fumatori doresc sa scape de fumat din cauza banilor, pentru a reusi acest lucru trebuie sa plateasca.

Fata de anul trecut, cand programul “Stop Fumat” era gratuit, acum cei care vin sa se trateze trebuie sa plateasca o taxa de 100 de lei, introdusa de Ministerul Sanatatii.

In ciuda introducerii acestei taxe, numarul celor care s-au programat la cabinetul din incinta spitalului TBC din Focsani pentru a urma tratamentul este destul de mare, relateaza luni Adevarul de Focsani. Asta deoarece, persoanele care apeleaza la ajutor de specialitate iau in calcul beneficiile pe termen lung ale tratamentului, costul acestuia fiind amortizat in mai putin de doua saptamani.

„Sunt cred 100 de persoane care si-au exprimat dorinta de a veni la tratament. Multi dintre ei erau pe lista de asteptari chiar din luna aprilie, cand Ministerul a intrerupt programul. Timp de doua luni, din doua in doua saptamani, pacinetii primesc medicatie gratuita, in valoare de peste 300 de lei, consiliere si consultatie de control”, spune medicul Iuliana Topana, coordonatorul programului la nivel local.

Cei mai multi reusesc sa scape de fumat

Potrivit statisticilor, aproximativ 40% din cei care au urmat anul trecut programul s-au lasat de fumat. „In perioada octombrie 2009 – aprilie 2010 am avut aproximativ 600 de pacienti, din care peste 250 au trecut cu succes incercarea si s-au lasat de fumat”, a precizat medicul pneumolog, Iuliana Topana.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii